Dykkercertifikat som referral: Teori og pool i Danmark – Havdyk i udlandet

Tænk sig at kunne blive en del af livet under overfladen. At få muligheden for at udforske et kæmpe område på jorden, der egentlig ikke er forbeholdt os mennesker, lyder meget tiltalende. Faktisk er 70% af jordens overflade dækket af hav, så der ligger nærmest en hel verden åben, som bare venter på at blive udforsket. Men hvordan tager man et dykkercertifikat, hvis man ikke ønsker eller har tid til at tage hele kurset på sin rejse? Svaret er PADI Open Water Referral.


Lad mig sige det med det samme: Det er ikke mig, der er ved at tage dykkercertifikat, men derimod min forlovede, Morten. Jeg synes dog det lyder fuldstændig fantastisk at kunne bevæge sig stort set frit under havets overflade, men samtidig er det tre faktorer, der gør, at jeg aldrig nogensinde kommer til at tage et dykkercertifikat:

  1. Jeg frygter livet under havet. Jeg er ikke bange for vand, fisk og sådanne ting, så længe jeg kan se bunden og er i nærheden af enten stranden eller en båd. Det bliver simpelthen for uhyggeligt for mig, hvis jeg ikke kan se bunden eller hvad der generelt er omkring mig.
  2. Derudover føler jeg det nervepirrende kun at kunne trække vejret gennem min mund via snorkel og ikke gennem næsen. Derfor snorkler jeg ofte kun med min maske på og så må jeg trække vejret over vandet i stedet for. Af samme grund bliver det også tit for besværligt for mig at snorkle og jeg orker det næsten ikke.
  3. Jeg har store problemer med at udligne i mine øre. Dette kommer sig af en flyvetur på en skiferie for ca. 15 år siden, hvor jeg var snottet og da vi skulle lande i Danmark fik jeg de sygeste propper i ørene og jeg græd og troede simpelthen at mit hoved skulle eksplodere. Flere dage efter havde jeg propper i ørene og det var den værste flyvetur nogensinde. Siden da sørger jeg ALTID for at have nogle specielle flyveørepropper i mine øre ligegyldigt turens længde. Jeg kan godt lide at ligge i overfladen og snorkle, men bare at dykke ned på 1 meters dybde er fysisk umuligt for mig.


Nå, men tilbage til emnet – at tage et dykkercertifikat. Vi står i den dejlige situation, at vi om ca. 5 ugers tid flyver til underskønne Filippinerne for at besøge et hold venner, der er på en længere rejse. De har begge et dykkercertifikat og hvis man ikke skulle dykke i Filippinerne, så ved jeg snart ikke, hvor man ellers skulle gøre det. Morten har længe overvejet at tage et dykkerkursus, men det er aldrig blevet til noget, så nu skulle det være. Men hvad gør man så, når man ikke ønsker at bruge flere dage af sin sparsomme ferie på det? Med et PADI Open Water Referral dykkerkursus, har man mulighed for at spare dyrebar tid på sin ferie! Ved at tage teori og pooldelen af sit Open Water Diver-kursus hjemmefra, undgår man at spilde tiden i varme teori lokaler og fyldte pools på ferien og med referral-beviset i hånden, kan man tage sine havdyk i et hvilken som helst PADI-center verden over.

padi

Der er flere fordele ved at tage et referral-kursus, bl.a.:

  • Man undgår sprogbarrierer, da man er sikker på at få en dansk instruktør, samt at tage teorien på dansk.
  • Man har tid til også at være sammen med familien/venner på ferien, da teori og pooldyk er overstået hjemmefra, og man derfor kun mangler at tage havdykkene i udlandet, hvilket ofte kan gøres på en dag.
  • Der er mulighed for at det danske dykkercenter kan hjælpe en med at finde et godt dykkercenter på destinationen.

Eneste ulempe må være, at det i sidste ende bliver dyrere end hvis man tager hele certifikatet i udlandet. Derfor skal man selvfølgelig overveje, hvad man prioriterer højest: Tid eller pris.

now-dive-og-padi

Morten var så heldig, at der lige præcis var en ledig tid hos N.O.W. DIVE i Skanderborg, og endnu mere heldigt var det, at han faktisk fik instruktøren Ben Bos helt for sig selv, og endda til samme pris som et holdkursus koster. Under normale omstændigheder er kurset delt op således, at man tager teori over to gange og pooldyk ligeledes over to gange, hvor det hele foregår på hold med flere deltagere. Men da Morten var alene, kunne hans kursus gøres over kun to gange: En dag med pooldyk fra kl. 17-20 og en dag med teori fra kl. 14-17.

Morten bestod teorien med 88% rigtige i første forsøg og vi er begge SÅ stolte! Nu mangler han bare havdykkene, som han tager i Filippinerne, hvor han blot skal medbringe sin Diver’s Log som bevis på sin referral. Han glæder sig så meget til at blive certificeret dykker!

image-2

Læs mere om PADI Open Water Referral og N.O.W. DIVE her.

Ekstra

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s