Jubilæum: 1 år med SchmidtAbroad

Hip hip hurraaaaa!!! I dag for præcis 1 år siden udgav jeg, med nervøsitet og sommerfugle i maven, mit første indlæg her på bloggen. Den 12. oktober 2015 opstod min kære SchmidtAbroad og i dag fylder bloggen altså 1 år. Er der allerede gået 1 år? Jøsses, jeg synes tiden er fløjet afsted. Jeg er så glad for, at jeg fik taget mig sammen til at lave min helt egen blog, hvor jeg kan skrive om mine rejser, både de tidligere og de kommende. 


Men hvordan er det sidste år så forløbet?

Bloggen:
Som ny i blogverdenen er der en masse ting, som skal læres inden man kan blive rigtig god. Der har godt nok været mange frustrationer forbundet med at starte en blog op. Hvad skal bloggen hedde? Hvilket netværk skal jeg blogge under? Hvordan skal bloggen se ud? Hvad skal min blog kendes for? Hvad med en Facebook- og Instagramside tilknyttet bloggen? Dansk eller engelsk? Osv. osv. osv. Dog bliver frustrationerne opvejet af glæden over, at min blog nu fungerer som den skal, ser godt ud og lige så stille er begyndt at tage form med lidt flere indlæg og sider. Jeg kom frem til, at min blog skulle være baseret på følgende:

  • Det skulle være en rejseblog på dansk og jeg blogger på WordPress.com.
  • Min blog skal indeholde beretninger fra mine egne rejser og egentlig bare beskrive lande, oplevelser osv. ud fra mit eget syn, som jeg har oplevet dem, uden at tænke for meget på det faktuelle. Rejseberetningerne skrives i en slags dagbogsform.
  • Det er ikke så vigtigt, om mine blogindlæg kommer i kronologisk rækkefølge, så selvom jeg opholder mig i ét land, kan jeg sagtens skrive om noget, der er sket i et andet land.
  • Ingen rejsebudgetter.
  • Jeg vil gerne give tips og lave guides til forskellige ting i forbindelse med at rejse.
  • Jeg har tilknyttet en Facebook-side og en Instagramprofil til bloggen, hvor jeg skriver, når der er nyt på bloggen, samt lægger billeder og beretninger ud i ny og næ.

Min blog er primært en personlig rejseblog, der hjælper mig med at mindes mine skønne rejser og genopleve nogle fantastiske øjeblikke rundt omkring i verden. Dog ønsker jeg også at inspirere andre til at tage på eventyr og prøve egne grænser af. 

I det forløbende år har jeg udgivet 12 blogindlæg. Ikke videre imponerende, det ved jeg godt, men man skal jo starte et sted. Jeg har rigtig mange kladder liggende, så det er ikke fordi, jeg ikke ved, hvad jeg skal skrive om. Slet ikke! Jeg skal bare også lige have overskudet i hverdagen til at få det gjort. Derfor er mine 12 indlæg et udtryk for, at det er, hvad der har været overskud til. Jeg håber dog, at det bliver til maange flere i det kommende år og generelt fremover.

Bloggen har skiftet udseende et par gange på det seneste år, men fælles for alle designs er, at der altid har været et headerbillede ovenover menulinjen sammen med mit logo. Hvad angår menupunkterne, så har Om SchmidtAbroad, Kontakt og Destinationer været gennemgående, men jeg forventer dog, at der kommer flere i den kommende tid. Derudover har det været vigtigt for mig, at der er en navigationskolonne til højre på forsiden for overskuelighedens skyld. Jeg synes, at jeg endelig har fundet et blogdesign, der tiltaler mig og som opfylder mine kriterier – i hvert fald indtil videre.

bloggenSchmidtAbroad.com (oktober 2016)

Rejser:
Det seneste år har budt på nogle skønne rejser ud i vores fantastiske verden, hvor både Dubai, Brasilien og Argentina blev besøgt. I påsken 2016 drog Morten og jeg på 1001 nats eventyr i ørkenbyen Dubai. Dette var mit første besøg i arabien og det havde længe været en drøm at tage til ørkenens bud på moderne storby. Det var rigtig spændende at stå midt i denne by, der bærer præg af at være bygget op omkring en stor hovedvej parallelt med kysten og det er tydeligt, at det er gået stærkt med byggeriet, som stadig er i fuld gang. Derudover forekom der et kulturmøde af en anden verden med indiske arbejdere i tusindvis, muslimske mænd og kvinder i lange klæder og så alle turisterne i små shorts og toppe. Læs mere om min tur til Dubai her.


Senere på året, nærmere bestemt i juli, gik turen til Brasilien og Argentina. Her besøgte Morten og jeg et af verdens 7 naturvidundere, nemlig Iguaçu Falls, hvor både den brasilianske og argentinske side blev udforsket. Herefter drog vi nordpå til Pantanal, som er verdens største vådområde, hvor vi boede i et sandt dyremekka med bl.a. med piratfisk, kaimankrokodiller, jaguarer, blå araer og maaange andre seje dyr. Dernæst skulle Rio de Janeiro udforskes, hvor vi oplevede OL-stemning, Cobacabana og botanisk have, samt nød udsigten over byen fra Kristusstatuen og Sukkertoppen. Vi rundede turen af med afslapning og solbadning i både fiskerbyen Búzios og på tropeøen Ilha Grande. 

SchmidtAbroad i fremtiden

Jeg både håber og tror på, at jeg får mere overskud til at kunne fordybe mig mere i bloggen og derved skrive en hel masse flere indlæg. Der ligger, som sagt, allerede en læssevis af kladder klar til at blive færdigskrevet og derudover har jeg stadig mange tidligere rejser, som jeg glæder mig at få tid til at skrive om. Gennem mine rejser har jeg ligeledes fået stor erfaring og oplevet lidt af hvert, som vil kunne komme andre til gode, derfor vil jeg sørge for at skrive nogle tips og inspiration, som måske kan være nyttige for nogle. 

Derudover er det ikke nogen hemmelighed, at jeg brændende ønsker, at der kunne komme en masse trafik på min blog, således at jeg så småt kunne begynde at tjene lidt penge på den eller begynde at samarbejde med forskellige selskaber, fx gennem sponsorerede indlæg, omtale af produkter eller anmeldelse af hoteller, flyselskaber, restauranter osv. Om dette er realistisk inden for det kommende år er svært at spå om, men man kan da håbe.

Og hvad er en rejseblog uden kommende rejser? Jeg ved med sikkerhed, at jeg i hvert fald kommer på eventyr minimum en gang i løbet af det kommende år, nemlig fordi billetterne er bestilt til mit eventyr i Filippinerne hen over nytåret. Derudover ved jeg endnu ikke, hvad der kommer til at ske på rejsefronten, men som den ægte globetrotter, jeg er, håber jeg selvfølgelig på en eller flere rejser senere på året – det må tiden vise.

Ekstra

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s