Velkommen til min blog

Det her er mit første blogindlæg nogensinde, så det er med sommerfugle i maven jeg udgiver dette. Jeg elsker at rejse, snakke om at rejse, fortælle om mine rejser, høre om andres rejser, alt der har med rejser at gøre, er bare lige mig. Hvis det er muligt lider jeg af det tyske ord, man i rejseverdenen kalder “fernweh”. Der findes ikke et direkte oversat ord for den tilstand, man befinder sig i, men man kan sige, at det er lige det modsatte af hjemve – altså har man hjemve for nogle steder, man slet ikke har været og man føler hele tiden, at man har brug for at komme ud og opleve noget andet og ukendt langt fra hjemmet.


fernweh-definition-290x200

Af samme årsag har jeg længe gået og tænkt over, hvordan jeg kan få stillet min rejselyst de tider på året, hvor jeg ikke er ude at rejse. Det er ofte sådan for mig, at med det samme, en kommende rejse er i støbeskeen og jeg har den at gå og planlægge, så føler jeg ikke på samme måde “fernweh”, idet jeg ved, at jeg snart skal afsted. Jeg er derfor kommet frem til, at en rejseblog måtte være den perfekte løsning for mig.

Min blog kommer til at indeholde indlæg om mine egne rejseerfaringer, både de gode, sjove, dårlige og pinlige oplevelser, ligesom jeg ønsker at give gode råd og fakta fra diverse lande. Jeg vil naturligvis forsøge at skrive mine indlæg så tæt på mine aktuelle rejser som muligt, og helst direkte fra vandkanten, men jeg vil ligeledes fortælle om oplevelser fra mine tidligere rejser før jeg startede denne blog.

IMG_0580South Beach, Miami 2014

Min rejselyst er startet helt tilbage i min barndom, hvor mine forældre hvert år tog mig med til sydens sol om sommeren, til alperne på skiferie om vinteren og til kulturelle udflugtsmål på andre tidspunkter af året. Det har normalvist været i Europa, vi har rejst, men i 2005 rejste vi for første gang oversøisk sammen til Shanghai i Kina. Dette blev startskuddet for min eventyrlyst og trang til at udforske hele verdenen og alle de forskellige kulturer, der findes her på kloden. Siden jeg i 2007 fandt min nuværende kæreste, er han blevet min primære rejsepartner.

IMG_2983Gili Trawangan, Indonesien 2015

Jeg håber meget på, at du vil følge med på min blog og dermed på mine rejser, og jeg vil med glæde svare på alle de spørgsmål, du måtte have.

Ekstra

One thought on “Velkommen til min blog

  1. Pingback: Jubilæum: 1 år med SchmidtAbroad | SchmidtAbroad

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s